Galerida üç tür oyun oynanır;
1) Yapılandırılmış oyunların kuralı bellidir, oyun kuralını anlayıp takip etmek çocukların koordinasyon, planlama, takip, uygulama becerilerini geliştirir. Bunlar kurallı grup oyunları, parkur oyunları, kutu oyunları ile örneklen
2) Yarı yarpılandırılmış oyunlar çoğunlukla akademik etkinlikleri işlerken bir öğretim yöntemi olarak işe koşulmaktadır.
3) Galerida çocuklarımızın en önemli ihtiyacı olan yapılandırılmamış (serbest/kurgusal) oyunlar çok ama çok önemsenir.
Galerida her gün sabah ve öğleden sonra çocuklarımız 20’şer dakika yapılandırılmamış kurgusal oyun oynamaları için serbest bırakılır. Bu oyunlarda öğretmenler eğitimini almış oldukları BSÇ (Ben Sorun Çözerim) yöntemiyle çocuklara koçluk ederler. Ancak Çarşamba günleri Galerida çocuklara mümkün olduğunca sorunları kendilerinin çözmesi için fırsat vermek, onların oyun becerilerini ve akran etkileşimlerini en doğal şekliyle gözlemlemek için “MÜDAHALESİZ GÖZLEM GÜNÜ” uygulaması yürütülmektedir. Bu özel günde öğretmenlerimiz ve uzmanlarımız çocuklarımızı “OYUN GÖZLEM FORMLARI” yardımıyla sistematik gözlemleyip notlarını alırlar. Bu notlar PDR birimimize iletilir ve bu gözlemlerin sonuçları “düzenleme-müdahale-iyileştirme” programlarımız için altın değerinde yol haritalarıdır!