Derslerimiz & Etkinlikerimiz

07Ocak2023

Çocuklarımızın bilişsel/akademik gelişimi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önerilen programlara ek/destek programlar da uygulanmaktadır.

BİLSEM HAZIRLIK PROGRAMI-DİKKAT VE ZEKA GELİŞİMİ

Zeka ve genel yetenek testleri maddelerinden yararlanılarak hazırlanmış 30 haftalık bu programda çocukların doğuşsal zeka potansiyelini mümkün olan en üst düzeyine çıkarmak hedeflenmektedir. Bu programda yoğunlukla desteklenen alanlar: görsel dikkat, işitsel dikkat, hafıza, mantık, uzamsal zeka, genel yetenektir. Çocuklarımızın 1.sınıftan itibaren girecekleri BİLSEM sınavlarına hazırlık niteliğindedir.

IQ-MAT PROGRAMI

Matematiksel yeteneğin gelişimi doğumdan 6 yaşına kadar devam etmektedir ve bu yeteneğin çevresel faktörlerden en çok etkilendiği dönem 3-6 yaş arası okul öncesi döneme denk gelmektedir. Elimizdeki bu fırsatın farkındayız ve PASTELKÖY’de erken çocukluk döneminde matematiksel yeteneği geliştirmeye yönelik 50’nin üzerinde matematik oyunu içeren IQ-MAT programı uygulamaktayız.

BİLİŞSEL BİR ARAÇ OLARAK: OYUN

Pastelköy’de tüm etkinlik ve dersler yarı yapılandırılmış oyun formatında işlenir. Çocuklarımıza belirlediğimiz hedefleri kazandırırken onlar hiç bir zaman ders işlendiğini düşünmez, çünkü tüm hedefler ile ölçme-değerlendirme ve müdahale çalışmaları oyunların içine saklanmıştır.

ANASINIFI/ İLKOKULA HAZIRLIK GRUBUMUZU TANIYIN

Anasınıfı grubumuzda okulumuzun başta bilişsel ve zihinsel olmak üzere tüm müfredatı ve fırsatlarını takip etmenin yanında çocuklarımız; ilkokula hazırlık becerilerini içeren yoğun bir programa alınırlar. Bu yoğunluk onları sıkmayan aksine sıkılmaya vakit bırakmayan, doldu dolu ve oyunlarla kurgulanmış bir programdır. İlkokula hazırlık programında zaman birimleri (saat okuma, dakika, saat, gün, hafta, ay, yıl kavramlarını algılama ve adlandırma) matematiksel artma-azalma-kat işlemleri, ses farkındalığı, yazmaya hazırlık konularına ek olarak “Okuma Yazma Becerileri” seçmeli dersi işlenmektedir. Bölgemizde okulumuzun devamı niteliğindeki kolejlerde okuma yazma bilerek 1.sınıfa başlayan öğrencilerin oranında yükselme bu seçmeli dersi zorunlu kılmıştır. Okuma-yazma dersine öğrencinin katılım durumuna veli-okul ortak karar verir. Anasınıfı grubumuza devam eden çocuklarımız ilkokulda sadece bilişsel alanda değil problem çözme, özgüven, akran ilişkilerini yönetme gibi alanlarda da farklarını ortaya koymaktadır.

DÜŞÜN DÜŞÜN SAATİ

Beynimizin de spora ihtiyacı var, her hafta “düşün düşün” saatinde düşünme becerilerimizi geliştiriyor beynimizi güçlendiriyoruz. Bu derste onlarca yöntem kullanılmakla birlikte gelin sizlere en çok kullandığımız üç yöntemi anlatalım:

1. Scamper Yöntemi: “Bir objeye yönelik beyin fırtınası” olarak tanımlayabileceğimiz bu yöntem okulumuzda çocuklarımız açısından kahkaha dolu, ilginç, sıradışı halka sohbeti anlamına gelirken biz eğitimciler için yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmenin, sorgulatmanın, alternatifleri düşündürmenin diğer adıdır. Hem bilişsel hem duyuşsal becerileri desteklemek için işe koşulabilir.

2. Çözüm Eleği Yöntemi: Gözümüze çarpan gerçek bir problem ya da öğretmenimizin bizlere anlattığı (uzmanlarımızca tasarlanan) yapay bir problem senaryosu vardır. Biz problemlere çözüm bulmaya çalışırız ve bulduğumuz çözümleri elekten geçiririz. Bu elekte 3 ölçüt söz konusu; çözümüm;

a) Gerçekçi mi/uygulanabilir mi?
b) Pratik/kolay mı?
c) İşe yarar/çözüme ulaştırır mı?

Üç ölçütü de karşılayan çözüm elekte elenip gitmez, eleğin üstünde kalır ve grupça en uygun çözümü bulmuş oluruz. Alkışlar Pastelköy miniklerine geliyor.

3. Zihin Haritası Yöntemi: İzlediğimiz bir filmi, dinlediğimiz bir kitabı, öğrendiğimiz bir konuyu kendi zihnimizde oluşturduğumuz haritalarla düzenleme-özetleme yöntemidir. Okulöncesinde bu haritalar için görseller, okuma yazma becerisi sonrasında sözcük grupları kullanılır. Bunu beceri haline getiren çocuklarımız için ileride kompleks konuları organize etmek çok kolay olacaktır.

ATÖLYELERİMİZ/BRANŞ DERSLERİMİZ

GÖRSEL SANATLAR (ART)

Sanat atölyesinde her hafta görsel sanatlar danışmanımızın belirlediği bir sanatsal proje gerçekleştiriyoruz. Örneğin; Ebru sanatı, Kil seramik, Pul sanatı, Batik boyama, Sabun yapımı, Ahşap boyama gibi. Bunun dışında haftalık programımızda ince motor becerilerimizi geliştirme ve ürün oluşturmaya yönelik sanat etkinliklerimiz elbette bulunmaktadır.

STEM (FEN VE MATEMATİK LABORATUARI)

Bilimsel deneyler yaptığımız
Stem projeleri geliştirdiğimiz
Matematik oyunları oynadığımız
Kodlama ve Algoritma öğrendiğimiz
Robotikle tanıştığımız
Dikkat ve zeka oyunlarıyla zihnimizi geliştirdiğimiz bir üstür bizim için STEM laboratuarı

MİNİK ŞEFLER MUTFAĞI

Giyilsin önlükler, takılsın şapkalar, bugünün yemeği minik ellerin eseri. Yoğurt mayalamaktan sarma sarmaya, kek yapmaktan pizza pişirmeye kadar hepsi mümkün.

DRAMA

Uzman oyun ve drama eğitmenimiz hayal gücümüzü nasıl kullanabileceğimizi öğretiyor bize, açılsın büyülü drama sandığı değsin sihirli değnek, binelim hayallerimizin üzerine ve uçalım... Alalım mini sahnede yerimizi, perde!

MÜZİK/ORFF

Ritm ve oyunu birleştirir Orff. Okul öncesi dönemde müzik eğitiminin en eğlencelisidir. Bedenimiz eşlik eder orff aletlerimize ve ortaya çıkana MÜZİK denir.

SPOR

Okulumuzda beden eğitimi ve spor etkinlikleri; jimnastik konusunda uzman hocamız tarafından gerçekleştirilir. Taklalar atılıp hulahoplar çevrilirken hep vardır bir amaç. Esneklik, hız, güç, denge gibi hususlarda ideal düzeye gelebilmeli, profesyonel sporlara zemin hazırlamalıyız.

ÇOCUK YOGASI VE NEFES TERAPİSİ

Dikkat, konsantrasyon ve rahatlama deyince yolumuz yogaya çıkıyor. Yetişkin yogasından biraz farklı elbette bizimki. Buna bir de “kurabiye tekniği” ile öğrendiğimiz nefes egzersizleri eklenince şimdiden kendimizin terapisti oluveriyoruz.

EKOLOJİ VE BOTANİK

Pastelköy; çocukların doğayla temasını sağlamak için ekoloji ve botanik dersini programa yerleştirmiştir, Bakın bu dersin içeriğinde ne tür etkinlikler var; Tohum üretme, gübrelendirme, bitki yetiştirme, toprak inceleme, böceklerin dünyası, organik tarım ve daha niceleri

NEZAKET VE GÖRGÜ EĞİTİMİ

Çocuklarımızın sadece teşekkür edip özür dilediğini mi sanıyorsunuz? Pastelköy’den mezun olan çocuklar kime sen kime siz diyeceğini ayırt edebilen; hasta ziyaretine giderken eli boş gidilmeyeceğini bilen küçük HANIMEFENDİ ve BEYEFENDİlerdir. Nezaket ve Görgü eğitiminde görseller, hikayeler ve dramalardan oluşan kapsamlı bir eğitim seti kullanıyoruz.

SATRANÇ

Çocuklarımız 2 yaşından itibaren düzeylerine uygun “OYUNLA SATRANÇ EĞİTİMİ” alırlar. 5 yaşından itibaren mini müsabakalar; tatlı rekabeti uzmanlarımızın koçluğunda, uygun ortamda yaşamaları için fırsat oluşturur.

Okulumuzda yarışmalarda hayatın gerçeği olan “kazanan” kavramı vardır ancak kaybeden değil yarışanlar söz konusudur çünkü kimse bir şey kaybetmez, her ikisi de ayrı ayrı alkışlanır.

*Okulumuzda her çocuğumuzun yılda en az 2 kez sunum yaptığını, münazaralarda tartıştığını, genel kültür eğitimi aldığını, grup çalışmaları ve projelere dahil olduğunu biliyor muydunuz?

NEDEN TUZ ODASI?
  • Hem kum alanı gibi bir duyu oyun alanımız olsun,
  • Hem de oynadığımız materyal kum gibi bakteri üretmesin,
  • Hatta bununla yetinmeyip var olan bakterileri yok eden bir doğal dezenfektan olsun,
  • Tüm bunların bizi götürdüğü adres tuz terapisi...
  • Bir çok Avrupa ülkesinde akciğer/astım hastalarının, sık solunum yolu enfeksiyonu geçirenlerin, maden ocağı gibi kapalı havasız ortamda çalışanların; tuz terapilerini yani tuz odası seanslarını devlet finanse etmektedir. Tuz terapisinin solunum yolu detoksu özelliği sayesinde salgın hastalıkları büyük ölçüde azalttığı belirtilmektedir. Çocuklarımızın haftada 2 kez 15’er dakikalık tuz odası seansları mevcuttur.
  • pastelköy